توافق راهبردی ایران ــ چین می‌تواند خنثی‌کننده تحریم‌های آمریکا باشد-راهبرد معاصر
پیروزی ترامپ رسما تایید شد افزایش قربانیان ترور ماگدبورگ آلمان به ۶ نفر واکنش ترامپ به استعفای ترودو: کانادا باید ایالت ما شود نتانیاهو: تهدید ایران همچنان وجود دارد / ما برای اتفاقات بعدی آماده خواهیم بود اندونزی به عضویت کامل بریکس درآمد دیدار سفیر ایران در تاجیکستان با عراقچی پیش از سفر پزشکیان اقدام مهم تحریر الشام در حرم حضرت زینب ممانعت ترامپ از استرداد شهروند ایرانی از ایتالیا نخست وزیر کانادا استعفای خود را اعلام کرد هشدار انصارالله به نقش‌آفرینان در فعالیت‌های جاسوسی علیه یمن ترامپ: می‌توانیم با چین کنار بیاییم بغداد الیوم: چند تیپ تحریر الشام تدابیر امنیتی شدیدی را برای حفاظت از سفارت ایران آغاز کردند علی‌اف: مقصر فاجعه سقوط هواپیما، روسیه است / خواستار مجازات مجرمان هستیم رویترز: آمریکا برخی محدودیت‌ها علیه سوریه را لغو می‌کند واکنش سفارت ایران به حمایت یک نماینده پارلمان انگلیس از ترور سردار سلیمانی

توافق راهبردی ایران ــ چین می‌تواند خنثی‌کننده تحریم‌های آمریکا باشد

یک رسانه آلمانی توافق همکاری‌های گسترده بین ایران و چین را در شرایطی که این دو کشور در مسیر تنش‌های روزافزون با آمریکا قرار دارند، شکستی برای ایالات متحده و خنثی‌کننده تحریم‌های آمریکا دانست.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۱ - ۳۱ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 21
کد خبر: ۵۱۵۴۶
به گزارش راهبرد معاصر؛  "دویچه وله" آلمان در گزارش مفصلی توافق راهبردی بین ایران و چین را شکستی برای آمریکا ارزیابی کرده و نوشت: ایران و چین برای یک توافق همکاری درازمدت در زمینه های تجاری و نظامی تلاش می کنند. این توافق به عنوان شکستی برای آمریکا محسوب می شود. با این توافق مناسبات منطقه از نو تنظیم می شود.
 
 
دویچه وله در ادامه به جزئیات توافق راهبردی بین ایران و چین با سقف سرمایه گذاری 400 میلیارد دلاری برای مدت 25 سال پرداخته و نوشت: چین با این مبلغ می خواهد وارد بازار ایران شود و در زمینه گسترش جاده ها، مسیرهای ریلی، بنادر و سایر پروژه های زیر ساختی و در زمینه توریسم و صنعت نفت و گاز سرمایه گذاری کند.
 
 
نیویورک تایمز گزارش داده است که این سندی برای همکاری های آینده بین دو کشور است. بر این اساس چین همچنین در بخش بانکی و بخش های ارتباطات راه دور ایران سرمایه گذاری خواهد کرد. در ازای آن ایران هم نفت را با قیمتی مناسب در اختیار چین قرار می دهد.
 
 
به نوشته نیویورک تایمز دو کشور ایران و چین همچنین می خواهند در زمینه های اطلاعاتی همکاری های گسترده تری را در پیش گیرند.
 
 
"استفان لوکاس"، از تحلیل گران مسائل خاورمیانه در بخش روابط بین الملل دانشگاه ینا در آلمان در این باره گفته است که این توافق راهبردی برای هر دو طرف مفید است.
 
 
وی تاکید کرد: ایران تلاش می کند بعد از شکست توافق هسته‌ای بازارها و خریداران جدیدی برای نفت، گاز و فولاد خود در شرق بیابد. چین به ویژه در این راستا برای ایران مهره مناسبی است زیرا این کشور نیاز انرژی بالایی دارد و هم اکنون نیز در موضع مخالف با سیاست آمریکا قرار دارد.
 
 
به گفته این کارشناس غربی از جمله اهداف ایران این است که بهتر بتواند خود را روی حملات احتمالی نظامی از طرف آمریکا و اسرائیل آماده کند. در این مفهوم ایران نخستین گام ها برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای (SCO) را برداشته است.
 
 
در مقابل چین هم در ایران یک بازار فروش بزرگ با بیش از 80 میلیون جمعیت را می بیند که اکثر آن ها زیر 40 سال سن دارند.
 
"لوکاس" همچنین تاکید کرد که ایران به دلیل موقعیت استراتژیک آن که بین آسیای میانه، جنوبی و غربی قرار دارد برای چین حائز اهمیت است. این امر به ویژه در طرح جدید جاده ابریشم (BRI) مشهود است که در آن ایران به عنوان یکی از مهمترین شرکا برای چین اعتبار دارد.
 
 
لوکاس همچنین اظهار داشت که در حال حاضر بخصوص شرکت های ساخت و ساز وحمل و نقل چینی در ایران فعال هستند که ارتباط نزدیکی با شرکت های بزرگ ایرانی دارند.
 
 
یکی دیگر از تحلیلگران مسائل سیاسی ایران هم در مصاحبه‌ای توافق راهبردی بین ایران و چین را به عنوان نقطه عطفی در روابط بین ایران و چین توصیف می کند. وی دلیل این رویکرد ایران را شکست توافق هسته‌ای، تحریم ها علیه تهران و تلاش های ناموفق اروپا برای حمایت اقتصادی از ایران می بیند.
 
 
 
این تحلیلگر غربی با اشاره به اینکه جزئیات توافق راهبردی بین ایران و چین هنوز مشخص نیست در عین حال گفت: جزئیاتی که تا کنون منتشر شده حاکی از آن است که این توافق می تواند خنثی کننده تحریم های آمریکا باشد.
 
 
لوکاس هم بر این عقیده است که توافق راهبردی با چین در عرصه سیاست خارجی سودهای زیادی برای ایران دارد. به گفته وی چین همچنان به پشتیبانی های سیاسی و اقتصادی خود در صورت آشکار تر شدن بیشتر رویارویی های آمریکا و ایران ادامه خواهد داد. این حمایت ها همچنین می تواند به بالاترین نهادهای بین‌المللی یعنی شورای امنیت سازمان ملل از طرف روسیه و چین هم برسد. این به مفهوم یک ایران پایدارتر در منطقه است که با اعتماد به نفس به سیاست های خود ادامه خواهد داد.
 
 
 
در بخش پایانی این مطلب آمده است: این توافق راهبردی بخصوص مناسبات بین واشنگتن و تهران را شدیدا تحت تاثیر قرار خواهد داد. به نوشته نیویورک تایمز در صورت اجرا شدن این توافق شرایط بالقوه و جدیدی برای بدتر شدن مناسبات بین چین و ایالات متحده آمریکا ایجاد می شود.
 
 
 
به نوشته این روزنامه آمریکایی در شرایطی که ایالت متحده بر اثر رکود و بحران کرونا آسیب دیده و از نظر بین‌المللی هم منزوی شده است پکن ضعف آمریکا را احساس می کند.
 
 
نیویورک تایمز همچنین می نویسد: طرح توافق راهبردی با ایران نشان می دهد که بر خلاف بسیاری کشورها چین اعتقاد دارد می تواند در برابر ایالات متحده مقاومت کند و در برابر تحریم های آمریکا در جنگ تجاری بایستد./ تسنیم
ارسال نظر